Boodschappen

Omdat ik gehaast door de supermarkt ga, kom ik vaak thuis zonder de meest elementaire producten op mijn boodschappenlijstje.  Hierdoor is het vrij gewoon dat ik op één zaterdagochtend twee keer de Albert Heijn bezoek.

Deze zaterdag was ik schoonmaakspullen en paracetamol vergeten. Omdat ik mijn handen verder vrij had, besloot ik van beide een behoorlijke voorraad aan te schaffen.

Toen ik wilde betalen weigerde mijn bankpas dienst. “Onbruikbare pas”, meldde het betaalapparaat onverschillig.  “Die mag u wel eens vervangen”,  zei de zestienjarige kassamedewerkster na een kort onderzoek.

Ik besloot het voor mijn pas op te nemen. “Misschien mag u uw paslezer wel eens vervangen”.  Ik keek om me heen alsof ik applaus verwachtte. Het meisje haalde haar schouders op. “Ik zie duidelijk een scheur. En alle hoeken zijn er af.”

Verder zwijgend overhandigde ik mijn laatste bankbiljet. “Nog een fijn weekend”, zei het meisje  terwijl ze me mijn wisselgeld gaf.  Heel even ging haar blik over de afgerekende producten. “Hoewel het er niet naar uitziet dat u een fijn weekend gaat hebben.”

3 gedachtes over “Boodschappen

  1. Lijstje maken, pas goed in de gaten houden ivm slijtage of pas lenen van echtgenote. Genoeg contant geld voor de noodzakelijkste boodschappen, bv boter voor de pannenkoeken ha ha Gr. Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s