Lezingen en presentaties

 

Harrie op congres de Aansluiting

Voor een lezing, gastles of presentatie maak ik graag tijd. Bijvoorbeeld over deze onderwerpen:

Kloofkunde voor gevorderden. Hoe overbrug je moeilijke tegenstellingen? Hoe voorkom je dat verdeeldheid alleen maar erger wordt? Hoe word je als communicatieprofessional een kloofkunstenaar? In deze presentatie gaan we in op de verschillen tussen dialoog en discussies en tussen verschillende vormen van luisteren. We behandelen vier bouwstenen van een succesvolle dialoog.

Communicatie met veranderkracht. Waarom werkt een bordje ‘hier geen fietsen plaatsen’ zo averechts? Hoe zorg je voor een veranderboodschap die wel effect heeft? hier geen fietsenWelke praktijkvoorbeelden laten zien wat (niet) werkt.

 

 

 

 

woedende burgers

Dikke meningen, boze burgers.  Over tegenstellingen en schijntegenstellingen. Over emoties en meningen en hoe ze zich verspreiden. Over feiten, fictie en nepnieuws.

 

 

Stop met communicerenoblomov_1209631530. We communiceren soms te weinig, maar vaak ook te veel. Je hebt geen meters theorie nodig om gedrag van mensen te voorspellen en om communicatieve missers te vermijden. Lees ook het artikel Welkom in Contingentia.

 

Vijf denktechnieken om creatieve interventies te verzinnen. Als je lastige veranderingen wilt realiseren, is meer-van-het-zelfde niet voldoende. Je moet op zoek gaan naar ongewone ideeën. Lees er meer over in dit artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s